خمير فوندانت

آموزش دستور ها و ترفند هاي شيريني پزي

خمير فوندانت

۱۰۳ بازديد


 فوندانت چيست ؟
فوندانت يا آيسينگ فوندانت نوعي تزيين خوراكي است كه در صنايع ساخت كيك و شيريني كاربرد زيادي دارد . فوندانت در انواع مايع -خميري و فوندانت مجسمه سازي توليد ميشود .از خمير فوندانت عموما براي تزيين لايه هاي رويين و تزييناتي مانند: گل و عروسكهاي فانتزي بر روي انواع كيك و كاپ كيك استفاده ميشود . از مزيت ويژه فوندانت ميتوان به رنگ پذيري و  شكل دهي آسان و همچنين ماندگاري طولاني در مقابل فاسد شدن اشاره كرد . استفاده از فوندانت طي سالهاي اخير بسيار رواج پيدا كرده و توانسته طرفداران زيادي را به خود جذب كند مهمترين علت اين امر شكل پذيري بسيار خوب و تنوع رنگ است كه تحول بزرگي در هنر قنادي به شمار مي آيد.
علل افزايش استفاده از فوندانت در صنايع كيك و شيريني
 فوندانت خميري، جنسي سفت (مانند گل سفالگري) دارد و براي شكل دادن و ايجاد طرح هاي فانتزي مناسب است. همچنين قابليت رنگ پذيري دانه هابي بلور شكر و سفيد بودن پايه آن، مزيت بزرگي براي ايجاد جذابيت هاي بصري در ساخت كيك است. به شكلي كه تمام ابزار و قابليت هايي كه در ايجاد آثار هنري دستي در زمينه هايي مانند گل چيني يا خمير بازي قابل تعميم به شكل دهي خمير فوندانت است. ازطرف دريگر، در مقايسه با موادي مانند مارسبان (تركيب مغز بادام و شكر)، شكل پذيري بيشتر، عدم وجود طعم پايه آجيل و مشكل حساسيت برخي از مردم به آجيل ها، به مرور استفاده از فوندانت رواج بيشتري پيدا كرده.فوندانت را ميتوانيد از لوازم هاي قنادي تهيه كنيد.
انواع فوندانت را به لحاظ ويژگي هاي فيزيكي ميتوان به دسته هاي زير تقسيم كرد :
*فوندانت مايع

فوندانت مايع تركيبي كرم مانند است كه براي پر كردن داخل با پوشش دادن كيك شيريني نبات يا آبنبات استفاده ميشود . ساده ترين فوندانت از شكر و آب ساخته ميشود كه با ژلاتين و گليسيرين تثبيت شده است . و تا مرحله اي پخته ميشود كه به صورت توپ نرمي درآيد و سپس كمي سرد ميشود و مخلوط ميشود يا  زده ميشود تا هوا با آن مخلوط شود . تا وقتي كه به تووده اي كدر  با بافتي كرمي تبديل شود . گاهي به عنوان طعم دهنده ليمو يا وانيل به آن اضافه ميشود . ساير مواد طعم دهنده و مواد رنگ دهنده مختلف نيز استفاده ميشوند .
*فوندانت خميري
خمير فوندانت – فوندانت آيسينگ (تزئين كيك ) يا پتينيس ( كه با مواد فوندانت مايع تفاوت دارد ) معمولا براي تزئين كيكهاي تولد و عروسي استفاده ميشود.هر چند عموما كيكهاي عروسي را با خمير بادام ( معروف به مارسبان ) و رويال آيسينگ ساخته ميشوند . اما به دليل آلرژيهايي رايج نسبت به مغزيات فوندانت روز به روز رواج بيشتري ميابد چون به كنجاله بادام نياز ندارد .خمير فوندانت با ژلاتين( يا آگار در دستورهاي گياهي ) و گلسيريني ساخته ميشود كه درجه غذايي دارد و قند را در حالت انعطاف پذيري حفظ ميكند و تركيبي خمير مانند ايجاد ميكند . همچنين ميتواند با استفاده از پودر قند و مارشمالوي مذاب ساخته  شود . خمير فوندانت مانند خمير سختي كه پاي را ميپوشاند باز شده و براي پوشاندن كيك استفاده ميشود.
 

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.