آرشیو اسفند ماه 1398

آموزش دستور ها و ترفند هاي شيريني پزي

طرز تهيه باسلوق

۴ بازديد

مواد لازم

  • شكر ۲۰۰ گرم
  • آب سرد ۲ ليوان
  • گلاب نصف فنجان
  • مغز گردو ۱۰۰ گرم
  • پودر نارگيل ۱۰۰ گرم
  • نشاسته گل ۱۰۰ گرم
  • روغن مايع ۱ قاشق چايخوري

طرز تهيه باسلوق

ابتدا آب سرد را داخل يك قابلمه مناسب بريزيد سپس نشاسته را كم كم اضافه كنيد و هم بزنيد تا نشاسته گلوله نشود. در ادامه قابلمه را روي حرارت ملايم قرار دهيد و هم زدن را ادامه بدهيد تا نشاسته به طور كامل در آب سرد حل شود.

براي هم زدن نشاسته حتما از كفگير يا قاشق چوبي استفاده كنيد و اگر نشاسته گلوله شد حتما با قاشق روي آن بزنيد تا باز شود و هيچ گلوله نشاسته اي داخل آب نماند. پس از اينكه نشاسته به طور كامل در آب حل شد شكر را اضافه كنيد.

شكر را بايد كم كم به آب اضافه كنيد و هم بزنيد تا به طور كامل در آب حل شود. پس از اينكه شكر به طور كامل در آب حل شد روغن مايع را به همراه گلاب به قابلمه اضافه كنيد و هم زدن را ادامه دهيد تا باسلوق حالت خمير به خود بگيرد.

پس از اينكه باسلوق حالت خميري گرفت قابلمه را از روي حرارت برداريد و كنار بگذاريد تا باسلوق سرد شود. پس از اينكه باسلوق سرد شد آنرا به مدت يك ساعت درون يخچال قرار دهيد تا خودش را به طور كامل بگيرد و سفت شود.

پس از گذشت يك ساعت باسلوق را از يخچال خارج كنيد سپس دست هايتان را با روغن چرب كنيد و باسلوق را كمي ورز دهيد. در پايان باسلوق را به شكل يك استوانه شكل دهيد و برش بزنيدو يا اندازه يك گردو برداشته و گرد كنيد و در پودر نارگيل غلت دهيد سپس با مغز گردو تزيين و سرو كنيدنوش جان.

طرز تهيه بريلو خانگي

۳ بازديد

 

مواد لازم براي تهيه بريلو با نشاسته ذرت:

نشاسته ذرت 1 قاشق غذاخوري

شكر 1/3 پيمانه

آبليمو 1/4 پيمانه

آب 1/4 پيمانه

متداول ترين روش تهيه بريلو، طرز تهيه بريلو با نشاسته ذرت است.

طرز تهيه بريلو با نشاسته ذرت:

مرحله اول:

ابتدا نشاسته ذرت را در ظرفي ريخته و دو قاشق آب به آن اضافه كنيد.

مرحله دوم:

شكر را در بقيه آب حل كرده و روي حرارت قرار دهيد تا كاملا حل شود.

مرحله سوم:

آب ليمو و نشاسته با آب را به آن اضافه كرده و هم بزنيد تا غليظ شود(غلظت مواد بستگي به خودتون داره كه براي چه كاري بخايد استفاده كنيد،روكش يا تزيين و ...) ظرف را از روي حرارت برداريد و بگذاريد خنك شود.

مرحله چهارم:

اسانس و رنگ خوراكي را در مرحله آخر به آن اضافه كنيد و هم بزنيد.بگذاريد خنك شود.

بريلو شما آماده است.

*طولاني مدت نگهداري نكنيد.

طرز تهيه قطاب

۳ بازديد

 

طرز تهيه قطاب خانگي

مواد لازم:

زرده تخم مرغ ۱ عدد

بيكينگ پودر ۱/۲ قاشق چايخوري

روغن مايع ۳ قاشق غذاخوري

شير يا ماست ۱/۲ پيمانه

آرد به ميزان لازم

بادام پرك ۱۰۰ گرم

پودر قند ۱۰۰ گرم

پودر پسته ۴۰ گرم

هل سائيده شده ۱ قاشق چايخوري

عسل ۲ قاشق غذاخوري

گلاب ۲ قاشق غذاخوري 

شير يا ماست به دماي محيط رسيده، روغن مايع و بيكينگ پودر را اضافه كنيد و مواد را با يكديگر به خوبي مخلوط نماييد.

در نهايت آرد را در حدي كه خمير نرم و لطيفي حاصل شود به مواد اضافه كنيد. سپس خمير را به مدت دو ساعت در يخچال استراحت دهيد.

در اين فاصله مواد مياني قطاب را تهيه نماييد.

خمير را پس از استراحت ما بين دو كيسه فريزري به كمك وردنه باز كنيد و قالب بزنيد.

ميزان يك قاشق چايخوري از موا مياني را وسط خمير قرار دهيد و خمير را بپيچيد و يا گرد كنيد

در نهايت قطاب را درون روغن داغ به طوري كه روغن روي قطاب را بگيرد سرخ كنيد.

روغن اضافي  را با قرار دادن روي دستمال كاغذي بگيريد و پس از خنك شدن در پودر قند بغلتانيد و با پودر پسته تزيين نماييد.

در صورت تمايل مي‌توانيد براي ايجاد عطر و طعم بهتر از مخلوط پودر قند، پودر بادام و هل براي غلتاندن  استفاده نماييد.

مخلوط بادام و پودر قند الك شده را به همراه پودر پسته، هل سائيده شده، عسل و گلاب در ظرف نسبتا گودي تركيب كنيد تا مايه يكدستي حاصل شود.

نكات مهم

در تهيه قطاب، ابتدا آرد را چند بار الك كرده، بعد به مواد خمير اضافه كنيد.

مي‌توانيد به جاي ماست از همان اندازه شير استفاده كنيد.

در هنگام پيچاندن خمير قطاب توجه داشته باشيد كه هيج جاي خمير نبايد باز بماند.

استفاده بيش از حد از گلاب در ساختار مواد مياني قطاب باعث ترك خوردن قطاب مي‌شود.

در ظرف چيده و ميل كنيد،نوش جان

طرز تهيه شيريني پنجره اي

۸۶ بازديد

 

طرز تهيه شيريني پنجره اي 

 

مرحله اول: 

در كاسه اي گود نشاسته ، آب و گلاب بريزيد و با همزن يا چنگال به هم بزنيد تا خوب مخلوط و يكدست شوند سپس تخم مرغ ها را تك تك اضافه كنيد و خوب به هم بزنيد و پس از اينكه خوب مواد مخلوط شدند زعفران را نيز اضافه كنيد.

 

مرحله دوم: 

پس از مخلوط كردن مواد اردهاي برنج و گندم را به مواد اضافه نمائيد و بار ديگر خوب مخلوط كنيد سپس به مدت 15 دقيقه در يخچال قرار دهيد ، در اين فاصله در تابه اي نچسب روغن فراواني بريزيد و اجازه دهيد تا روغن خوب داغ شود ، قالب مخصوص  شيريني  پنجره اي را داخل روغن قرار دهيد و حرارت زير تابه را ملايم كنيد و بگذاريد قالب نيز كمي داغ شود.

مرحله سوم:

كاسه محتوي مواد شيريني را نزديك تابه تان بگذاريد و قالب داغ شده را داخل مايع بزنيد و چند ثانيه مكث كنيد سپس قالب را به سرعت داخل روغن ببريد و با تكان سريع دست تان مايع را از قالب جدا كنيد ، هركدام از شيريني ها را به مدت 2 دقيقه در روغن سرخ كنيد ، مجدد قالب را داغ كنيد و داخل مواد بزنيد و به همين صورت تك تك شيريني ها را سرخ كنيد.

مرحله چهارم:

پس از سرخ شدن شيريني ها ، آنها را روي حوله آشپزخانه يا دستمال كاغذي ضخيمي قرار دهيد تا روغن اضافه آنها گرفته شود. سپس در ظرف مورد نظر چيده و روي آنها پودر قند يا پودر شكر الك شده بپاشيد.

- نكته:هنگام سرخ كردن شيريني ها قالب بايد به اندازه كافي ( نه خيلي زياد ) داغ شده باشد ، وقتي قالب را داخل مايع قرار ميدهيد دقت كنيد كه مايع از بالاي قالب تان بيرون نزند ( تمام قالب را داخل مايع فرو نبريد ) چون در اين صورت مواد در روغن از قالب جدا نخواهند شدميتوان روي نان ها را كمي پود قند و هل بپاشيد نوش جان .