آرشیو اردیبهشت ماه 1399

آموزش دستور ها و ترفند هاي شيريني پزي

انواع آرد ها

۳ بازديد

انواع_آردها

يكي از پر مصرف ترين مواد اوليه براي تولبد محصولات غذايي آرد ها هستند كه تنوع و كاربردهاي بسياري دارند. ما قصد داريم تا شما را با روش توليد و كاربردهاي 5 نوع ازرايج و پرمصرفترين آردهاي موجود در بازار آشنا كنيم.

1- آرد گندم : روش توليد آرد گندم كه پرمصرفترين آرد دركشور محسوب مي شودربه اين صورت است كه ابتدا گندم را بوجاري (يعني تميز و پاك كردن گندم از سنگ، خاك، خاشاك و .. با استفاده از دستگاه هاي مختلف و الك هاي مخصوص) و سپس آن را ابا آسياب هاي فلزي استوانه اي كه به نام "وال" مشهورهستند، آرد مي كنند. در حال حاضر آرد گندم در كشور ما با چهار روش مختلف براي تهيه چهار نوع نان متفاوت تهيه مي شود. آرد كامل،خبازي،ستاره و نول در مطالب بعدي به توضيح آنها خواهيم پرداخت.

آردي «كامل» است كه پوسته گندم را هنگام آسياب كردن از آن جدا نمي كنند.از اين آرد براي تهيه نان سنگك استفاده مي شود. به نوع دوم آرد گندم كه حدود 21درصد از پوسته آن توسط الك جدا شده است، آرد «خبازي» مي گويند كه اينآرد براي تهيه نان لواش و تافتون مورد استفاده قرار مي گيرد. آرد «ستاره» كه براي تهيه نان بربري و فانتزي به كار مي رود هم همان آرد گندمي است كه حدود 21 تا 12 درصد از پوسته گندم از آن جدا شده است. در نهايت هم نا آرد «نول» را داريم كه براي توليد شيريني و كيك كاربرد دارد.

كاربرد: آرد گندم براي توليد محصولات مختلفي مانند انواع نان، ماكاروني، بيسكوييت، كيك، كلوچه و كيك و شيريني مورد استفاده قرار ميگيرد.

2- آرد سيب زميني: روش توليد به اين صورت است كه ابتدا سيب زميني ها را پس از ورود به كارخانه مي شويند و انها را از آلودگي پاك مي كنند. سپس آنها را با پوستشان كمي آبپز و له مي كنند. از له كردن سيب زميني ها خمير نسبتا شلي به دست مي آيد كه اين خمير را براي جدا كردن پوسته هاي سيب زميني از صافي هاي مخصوصي هم ميگذرانند. درنهايت هم خمير سيب زميني را با روش هاي مختلفي مانند اسپري دراير يا درام دراير خشك و سپس آن را پودر و آسياب مي كنند و آرد سيب زميني را از آن به دست مي آورند.

كاربرد: تهيه فرآورده هاي غذايي مختلفي مانند انواع كوكو و كتلت هاي آماده يا سوپ هاي حاضري.

3- آرد ذرت: براي تهيه آرد ذرت، ابتدا دانه هاي ذرت را ازخوشه آن جدا و دركارخانه توليد آرد هم آنها را بوجاري مي كنند.دانه هاي جدا شده را براي بالا بردن مدت زمان ماندگاريشان، خشك مي كنند و اگرقرارباشد از آنها آردي تهيه شود، براي مدتي دانه ها را مي خيسانند تا پوسته ضخيم و رويي آنها كمي نرم شود. سپس آنها را با آسياب هاي مخصوصي مالش مي دهند تا پوسته رويي از مغز داخليشان جدا شود. در نهايت هم مغز داخل ذرت را دوباره خشك و آسياب مي كنند تا آرد ذرت يك دستي را به دست آورند. كاربرد: از اين آرد هم براي توليد انواع كيك، كلوچه يا شيريني كمك گرفته مي شود. ضمن اينكه آرد ذرت

هم مانند آرد سيب زميني يكي از مواد تشكيل دهنده برخي از سوپ هاي حاضري واسنك هاي موجود در بازار است.

4- آرد برنج: به برنجي كه تازه برداشت شده و داراي پوسته است، شلتوك گفته ميشود. براي جدا كردن دانه هاي برنج از پوسته رويي شان، آنها را به كارخانه هاي شاليكوبي يا برنج كوبي مي برند. طي فرايند شاليكوبي و تبديل شلتوك به برنج سفيد، برخي از دانه هاي برنج، شكسته مي شوند كه اين دانه هاي شكسته را توسط الك از دانه هاي كامل جدا مي كنند. بخشي از اين دانه ها كه زياد شكسته نشده باشند، به عنوان برنج نيم دانه به بازار عرضه مي شوند اما دانه هايي كه بيش از اندازه خرد شده باشند و قابل استفاده نباشند را برايتهيه آردبرنج مورد استفاده قرار مي دهند. كاربرد: تركيب سوپ، آش، كوكو، كتلت و فرني هاي حاضري و البته نان برنجي هاي موجود در شيريني پزي ها.

5- آرد جو: دانه هاي جو را پس از بوجاري كردن در كارخانه، با آسياب هاي فلزي استوانه اي تحت فشار قرار مي دهند و آنها را آسياب و آرد مي كنند. پس از تهيه آرد جو مي توان سبوس آن را با استفاده از الك هايي مخصوص و با درصد هاي مختلفي جدا كرد، يعني آرد جو را هم مانند آرد گندم مي توان به صورت كامل توليد يا اينكه سبوس آن را جدا كرد.

كاربرد: آرد جو را با آرد گندم مخلوط و از آن براي توليد نان درنانوايي هاي مختلف استفاده مي كنند و نان هاي توليد شده از تركيب آرد جو و گندم را با عنوان نان جو يا نان رژيمي به فروش مي رسانند. گاهي براي توليد برخي كيك ها و كلوچه ها هم درصدي آرد جو به مواد اوليه آنها مي افزايند. ناگفته نماند كه آرد جو ازنظر پروتئيني بسيار غني است و همين دليل از جو براي خوراك دام هم استفاده مي كنند.براي تهيه مالت به منظور توليد ماءالشعير در صنايع غذايي هم به محصولي مانند جو نياز است.

طرز تهيه زولبيا خانگي

۴ بازديد

 

















مواد لازم براي تهيه زولبيا

 نشاسته 1ليوان

ماست پرچرب نصف ليوان

گلاب 1قاشق غذاخوري

زعفران دم كرده 2قاشق غذاخوري

روغن مايع 1قاشق چايخوري

آرد 2قاشق غذاخوري

بكينگ پودر نصف قاشق چايخوري

طرز تهيه زولبيا :

1-نشاسته را داخل ظرف ريخته و ماست را اضافه مي كنيم و خوب با هم مخلوط كرده تا نشاسته مقداري نرم شود حالا گلاب، زعفران دم كرده، روغن مايع و آرد را به مواد اضافه مي كنيم و با همزن به مدت 5 تا 7 دقيقه خوب مخلوط مي كنيم تا از حالت سفتي خارج شود در حين همزدن بكينگ پودر هم به مواد اضافه مي كنيم.

2-بعد از همزدن مواد را داخل ظرفي در بسته ريخته و اجازه مي دهيم به مدت 3 تا 4 ساعت استراحت كند

3-قبل از زدن زولبيا شيره را آماده مي كنيم به اين صورت كه 1 ليوان سرخالي شكر را به همراه يك سوم ليوان آب داخل قابلمه ريخته و 2 قاشق غذاخوري گلاب، نصف قاشق چايخوري آبليمو اضافه مي كنيم مواد را هم زده تا شكر مقداري حل شود. حالا قابلمه را روي گاز گذاشته و ديگر مواد را به هم نمي زنيم تا شروع به قل زدن كند و بعد از اينكه كف كرد با يك برس آغشته به آبليمو كناره هاي قابلمه را كه شكر چسبيده پاك مي كنيم

4-شكر بايد كاملا حل شود بعد مقداري زعفران، چند عدد هل و نصف قاشق غذاخوري گلوكز مايع اضافه كرده و همين كه گلوكز باز شد گاز را خاموش مي كنيم.

5-حالا مواد زولبيا را كه استراحت كرده را هم مي زنيم و داخل قالب مخصوص زولبيا يا ظرف جاي سس مي ريزيم. 

6-داخل يك قابلمه كوچك به اندازه 2 سانتيمتر روغن ريخته و صبر مي كنيم تا روغن داغ داغ شود بعد از مواد زولبيا به صورت دايره ايي و تو در تو داخل روغن داغ مي ريزيم و خوب هر دو طرف را سرخ مي كنيم تا طلايي رنگ شود. (البته به سليقه خود سرخ كنيد) و بعد داخل شربت مي اندازيم. كه به مدت 10 تا 15 ثانيه داخل شربت باشد بعد خارج كرده و داخل ظرف مي چينيم.

 

نكته:شربت زولبيا برعكس  باميه بايد گرم باشد.

نكته:آموزش تهيه شربت در مطالب قبلي ميباشد.

 

 

طرز تهيه گوشفيل خانگي

۳ بازديد

 

مواد لازم براي تهيه شربت گوشفيل

شكر3ليوان

آب 2ليوان

جوهر ليمو آب ليمو

گلوكز3الي 4قاشق غذاخوري(بصورت دلخواه باعث شفافيت ميشود)

زغفران به مقدار لازم

گلاب و... به ميزان لازم

مواد لازم براي تهيه خمير گوشفيل

تخم مرغ 1عدد

كره يا روغن جامد 50گرم

شربت 2قاشق غذاخوري

ماست 2قاشق غذاخوري

بكينگ پودر 1قاشق مرباخوري

آرد 1ليوان و 3/1ليوان(تا جايي كه خمير به دست نچسبد)

طرز تهيه

ابتدا براي تهيه شربت 2ليوان اب را روي حرارت گزاشته وقتي به جوش آمد 3ليوان شكر را به آن اضافه كنيد  و جوهر ليمو يا آب ليمو را اضافه كنيد و بگذاريد شكر در آب حل شود.

نكته:در اين قسمت شكر را اصلا هم نزنيد.

وقتي شكر در اب جل شد مخلوط زعفران و گلاب را اضافه كنيد و 15الي 20دقيقه با شعله ملايم روي گاز باشد تا به قوام برسد

نكته:در اين مدت كناره هاي ظرف را با اب ليمو يا آب پاك كنيد تا باعث شكرك زدن قوام نشود.

طرز تهيه خمير گوشفيل

1عدد تخم مرغ را با 50گرم كره و ماست و بكينگ پودر مخلوط كنيد و هم بزنيد و آرد را اضافه كنيد (تا جايي كه آرد به دست نچسبد)

نكته:نبايد آرد را به مقدار زياد اضافه كرد باعث سفت شدن خمير ميشود.

خمير رو حدودا دوساعت در محيط قرار داده و بعد از دو ساعت خمير را پهن كنيد و به شكل دلخواه برش دهيد و در روغن داغ سرخ كنيد و بلافاصله در شربت سرد شده بيندازيد.و در ظرف سرو كنيد.

نوش جان

طرز تهيه باميه خانگي

۳ بازديد

مواد لازم براي تهيه باميه خانگي

  • آرد سفيد 1 پيمانه
  • تخم مرغ بزرگ 2 عدد
  • كره 50 گرم
  • شكر 2 قاشق غداخوري
  • آب 1 پيمانه
  • نمك 1 پنس
  • روغن به ميزان لازم
  • وانيل نوك قاشق چايخوري به ميزان لازم

مراحل تهيه باميه خانگي

1-براي شروع ابتدا آب و كره رو داخل يك قابلمه نچسب مي ريزيم و روي حرارت قرار ميديم.

2-حالا شكر رو اضافه مي كنيم و اجازه ميديم تا مخلوط به جوش بياد

3-بعد از اينكه مخلوط به جوش اومد، تمامي آرد + نمك رو به صورت يكباره اضافه مي كنيم و با يك قاشق چوبي فوراً شروع به هم زدن مي كنيم.

4-در ادامه و وقتي خيلي سريع مخلوط به صورت خمير در اومد و جمع شد، دو قاشق از شربت  يا عسل رو اضافه مي كنيم(براي شفافيت باميه) و به همين صورت و با حرارت ملايم براي 10 دقيقه خمير رو مرتب زير و رو مي كنيم و تفت مي ديم تا خمير بپزه و كاملاً خودش رو بگيره و وسط ظرف جمع بشه ولي در عين حال حالت نرم و لطيف داشته باشه.

5-حالا قابلمه رو از روي حرارت برداشته و اجازه ميديم تا خمير از حرات بيفته و كاملاً خنك بشه. بعد از اينكه خمير سرد شد، نوبت اضافه كردن تخم مرغ ها ميرسه به اين صورت كه هر تخم مرغ رو به نوبت اضافه مي كنيم و هر بار بايد كاملاً با همزن برقي تخم مرغ به خورد خمير بره.

6-تخم مرغ دوم رو همراه نوك قاشق چاخوري وانيل اضافه مي كنيم و با خمير كاملاً مخلوط مي كنيم. خمير در اين مرحله بايد بسيار نرم باشه و بافتي نه شل و نه خيلي سفت داشته باشه. حالا خمير رو داخل قيفي مي ريزيم و سپس يه تابه ديواره دار رو با مقدار مناسبي روغن پر مي كنيم و بعد از اينكه حسابي داغ شد، باميه ها رو از داخل قيف و با كمك  قيچي  داخل روغن مي ريزيم.(قيچي را چرب كنيد كه باميه به قيچي نچسبد)

7-باميه ها در حين سرخ شدن مرتب به هم ميزنيم تا به تابه نچسبه و به صورت يكدست سرخ بشن.

8-بعد از اينكه باميه ها تغيير رنگ دادن و كم كم طلايي شدن،نوبت اين هست كه اون ها از روغن خارج كنيم.

 

9-اجازه ميديم تا يكي دو دقيقه ، باميه ها داخل شربت قرار مي گيرن و بعد از شربت خارجشون مي كنيم و داخل يك صافي يا سبد قرارشون مي ديم تا شهد اضافي اون ها خارج بشه و باميه شما آماده هست.نوش جان