آرشیو مرداد ماه 1399

آموزش دستور ها و ترفند هاي شيريني پزي

طرز تهيه سيب زميني تنوري

۴ بازديد

مواد لازم

 سيب زميني كوچك يك‌ونيم پيمانه

كره ذوب شده يك‌چهارم پيمانه

روغن زيتون يك‌چهارم پيمانه

سير چرخ شده سه حبه

نمك و فلفل سياه به مقدار لازم

پنير موزارلا رنده شده يك پيمانه

پنير پارمسان رنده شده  نصف پيمانه

جعفري ساطوري شده يك‌چهارم پيمانه

 طرز تهيه

مرحله اول

پيش از هر چيز دماي فر را روي 190  درجه سانتي گراد قرار دهيد تا گرم شود. همچنين سيني فر را با كاغذ روغني بپوشانيد

مرحله دوم

روي هر سيب زميني شكاف‌هاي كوچكي از عرض ايجاد كنيد. در اين مرحله مراقب باشيد كه سيب زميني را تا انتها برش ندهيد. سپس هر كدام را روي سيني فر قرار دهيد.

مرحله سوم

كره، روغن زيتون و سير را در يك ظرف كوچك با هم مخلوط كنيد. اين مخلوط را با استفاده از قلموي آشپزي  روي سطح سيب زميني‌ها  بريزد.

سيني فر را به گاز منتقل كنيد و اجازه بدهيد كه سيب زميني تنوري شما بپزد. اين‌كار حدودا 20 دقيقه زمان مي‌برد. هنگامي‌كه لبه‌هاي سيب زميني طلايي شد و شكاف‌ها از يكديگر باز شدند، كار شما در اين مرحله به پايان مي‌رسد.

مرحله چهارم

در اين مرحله، سيب زميني‌ها را از فر خارج كنيد و سطح آن‌ها را به پنير موزارلا،  و مقداري كره آغشته كنيد. سيني را محدد به داخل فر برگردانيد و 23 تا 25 دقيقه به آن‌ها فرصت پخته شدن بدهيد.

مرحله پنجم

زماني‌كه سيب زميني‌ها پخت، شما مي‌توانيد از جعفري تازه براي روي آن استفاده كنيد.

حالا نوبت آن رسيده كه سيب زميني را نوش جان كنيد. كنار سيب زميني تنوري سس‌هاي مختلفي مثل ، مي‌توانيد سرو كنيد و طعم آن را دلنشين‌تر كنيد.

 

طرز تهيه رولت خامه اي

۳ بازديد

 

مواد لازم  

طرز تهيه رولت خامه اي

قبل از شروع به كارمون اول فر رو روي 220 درجه سانتيگراد تنظيم مي كنيم. سيني مخصوص رولت با اندازه هاي 30 در 40 سانتي متر رو كاغذ روغني ميندازيم، آرد رو سه بار از الك رد مي كنيم و بعد با دقت سفيده هاي تخم مرغ رو از زرده هاش جدا مي كنيم. حالا در يك كاسه مناسب يك مقدار زرده را با دور كند همزن ميزنيم تا از لختگي در بياد و بعد همزن رو روي درجه متوسط قرار مي ديم و شكر رو كم كم اضافه ميكنيم.وقتي مخلوط تخم مرغ و شكر كم كم روشن تر شد و حالت كشداري پيدا كرد وانيل رو اضافه مي كنيم. حدوداً يك دقيقه ديگه به همزدنمون ادامه ميديم و بعد آب جوش رو اضافه مي كنيم و بلافاصه دوباره مواد رو هم ميزنيم. حالا نوبت اضافه كردن يك قاشق عسلي هست كه داشتيم. اضافه كردن عسل به اين دليل هست كه رنگ رولت ما طلايي بشه. عسل رو اضافه مي كنيم و بعد مجدداً مواد رو با هم به خوبي هم ميزنيم. حالا آرد رو كه قبلاً الك كرديم توي سه الي چهار مرحله به مخلوط اضافه مي كنيم و با ليسك به آرومي و با جركت دوراني يا روباني شكل،آرد رو به خورد مواد مي ديم و به خوبي مخلوط مي كنيم تا هيچ ارد گلوله شد اي باقي نمونه. وقتي مواد با هم مخلوط و يكدست شد، مخلوط رو موقتا كنار مي ذاريم و ميريم سراغ سفيده ها. همونطور كه بارها توصيح دادم عمل همزدن سفيده يه مقدار حساسه و پف خوب سفيده به كاملاً تميز و خشك بودن كاسه و پره هاي همزن و همچنين خالص بودن سفيده ها بستگي داره. مخصوصاً در تهيه رولت بايد اين نكات رو به خوبي رعايت كنيم چون در رسپي رولت از بكينگ پودر استفاده نميشه و پف نهايي كيكمون با وجود خوب پف كردن سفيده خواهد بود. سفيده ها رو داخل يك كاسه نسبتاً عميق مي ريزيم. چون قراره افزايش حجم قابل توجهي داشته باشن. حالا با دور تند همزن شروع مي كنيم به همزدن. سفيده ها كم كم حجم گرفته و كاملاً ابري و سفيد ميشن و بافت منسجم تري پيدا مي كنن. هم ردن رو اونقدر ادامه ميديم تا به مرحله قله نرم برسيم. تو اين مرحله اگر كاسه رو برعكس كنيم نبايد سفيده ها از ظرف بريزه .تو اين مرحله همزن رو خاموش مي كنيم و حالا سفيده رو به مخلوط زرده ها اضافه مي كنيم. بعد از اضافه كردن سفيده مجدداً با ليسك و به آرومي مواد رو با هم مخلوط مي كنيم تا پف سفيده نخوابه. سعي مي كنيم به آرومي و با حركت دوراني مواد رو كاملاً با هم يكدست بشن. حالا مخلوط رو داخل سيني مي ريزيم و با ليسك مواد رو در تمام قسمت هاي سيني به صورت يكنواخت پخش مي كنيم. اين قسمت رو با حوصله انجام مي ديم تا بعد از پخت اسفنج آماده شدمون كاملاً يكدست باشه و يك قسمت نازك تر يا ضخيم تر از بقيه قسمت ها نباشه. سيني رو خيلي آروم به كف آشپزخونه مي زنيم تا حباب هاي هوا ازش خارج بشه. سپس اون رو داخل فر داغ قرار مي ديم و فقط براي مدت 8 تا 12 دقيقه بپزه. بيش تر اين اين مدت اسفنج رولت رو خشك و غير انعطاف پذير ميكنه. بعد از اين زمان پخت رولت رو از فر خارج ميكنيم و يك مقدار كه از حرارت افتاد بلافاصه اون رو از سيني خارج مي كنيم و روي يك دستمال بزرك نخي قرار مي ديم. حالا رولت رو همراه با دستمال با هم رول مي كنيم و حدوداً 25 دقيقه اجازه ميديم تا خنك بشه.بعد از اين مدت رولت رو همراه با دستمال به ارومي باز مي كنيم و با روي اون رو يك لايه خامه فرم گرفته مي ماليم و اگر دوست داشتيم با مقداري ميوه خرد شده و چيپس شكلاتي روي فيلينگ ميريزيم. حالا مجدداً با كمك كاغذ روغني با دقت رولت رو رول مي كنيم. مواظب باشين تا موقع رول كردن اسفنج پاره نشه. حالا رولت رو به سيني سرو منتقل مي كنيم و با بقيه خامه فرم گرفته دور تا دور رولت رو پوشش مي ديم و با پالت اضافه هاي خامه رو مي گيريم و تا جائيكه مي تونيم سطحش رو صاف مي كنيم. رولت رو داخل يخچال براي حداقل 3-4 ساعت قرار مي ديم و بعد در صورت تمايل با خامه فرم گرفته و يا گاناش يا شكلات خرد شده يا مغز آجيل خرد شده و يا هر چيز مورد علاقمون تزيين و سرو مي كنيم.نوش جان

طرز تهيه پنكيك كاكائويي

۳ بازديد

 

مواد لازم

طرز تهيه پنكيك كاكائويي

ابتدا شكر، تخم مرغ و وانيل رو با همزن برقي ميزنيم تا كرم رنگ و كش دار بشه.بعد كره كه بهتره آب كرده باشيمش و شير رو به مخلوط تخم مرغمون اضافه كرده و با همزن دستي فقط در حد مخلوط شدن ميزنيمشون. ودر كاكايو رو هم اضافه كرده و باز با همزن دستي مواد رو مخلوط ميكنيم. در مرحله آخر بيكينگ پودر و  آرد رو كه الكش كرديم كم كم به مايه اضافه كرده و مواد رو هم ميزنيم. مخلوط بايد در حدي غليظ بشه كه وقتي داخل ماهيتابه ميريزيمش نه به قدري غليظ باشه كه يه جا بمونه و خودشو باز نكنه و نه به قدري رقيق باشه كه كاملا پخش بشه پس ممكنه به كل آرد احتياج نشه يا اينكه كمي بيشتر احتياج داشته باشه. حالا  يه ماهيتابه رو روي دماي ملايم گذاشته تا داغ بشه و بعد از مخلوط يه ملاقه سرخالي برداشته و داخل ماهيتابه ميريزيم. در ماهيتابه در تمام مراحل پخت پنكيك بايد باز باشه. وقتي كم كم پنكيك شروع به حباب زدن كرد و روش كمي خودشو گرفت موقع برگردوندنشونه. حالا پنكيك هارو برميگردونيم تا هر دو طرفشون بپزه. دقت كنين تا حتما از ماهيتابه هاي كاملا نچسب استفاده كنيم و احتياجي به چرب كردن كف ماهيتابه هم نيست. حالا پنكيك كاكائويي ما حاضره و ميتونيم با انواع ميوه ها و خامه يا سس شكلاتي سرو كنيد.

نوش جان