آرشیو شهریور ماه 1399

آموزش دستور ها و ترفند هاي شيريني پزي

طرز تهيه كروسان

۴۳ بازديد

 

مواد لازم 

آرد يك و دو سوم پيمانه

خمير مايه فوري يك قاشق چايي خوري

شكر دو قاشق غذاخوري

آب ولرم يك چهارم پيمانه

شير كم‌چرب   يك چهارم پيمانه

كره كاله 150 گرم

زرده تخم مرغ دو عدد

نمك يك چهارم قاشق چايي خوري

شكلات چيپسي به مقدار لازم

 طرز تهيه:

-1خمير مايه، آب ولرم و يك قاشق غذاخوري شكر را داخل كاسه‌اي بريزيد، مخلوط كنيد و ۵ تا ۱۰ دقيقه به آن فرصت دهيد تا خمير مايه به عمل آيد.باقي مانده شكر، نمك، شير و ۵۰ گرم از كره را داخل قابلمه‌اي بريزيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد تا گرم شده و كره ذوب شود سپس داخل يك كاسه‌ بريزيد و آرد را به آن اضافه كنيد.كمي هم بزنيد سپس خمير مايه را نيز اضافه كنيد و خوب با دست مخلوط كنيد تا خمير نرمي بدست بيايد.

 

-2خمير را ۵ دقيقه ورز دهيد و آن را به شكل توپ درآوريد و داخل كاسه‌اي كه چرب كرده‌ايد بگذاريد، روي كاسه را بپوشانيد و ۱ ساعت در جاي گرمي استراحت دهيد تا حجم خمير دو برابر شود سپس روي كاسه را با فويل يا نايلون بپوشانيد و ۲ ساعت خمير را در يخچال استراحت دهيد.

3-

۱۰۰ گرم كره باقي مانده را روي كاغذ روغني يا فويل به ضخامت ۱ سانتيمتر پهن كنيد و داخل فريزر قرار دهيد تا سرد و سفت شود، روي سطح كار كمي آرد بپاشيد و خمير را با وردنه پهن كنيد، كره سرد را در مركز خمير قرار دهيد.لبه‌هاي خمير را روي هم بياوريد و به هم بچسبانيد تا كره مخفي شود سپس خمير را چند تا بزنيد و روي هم بياوريد تا اندازه‌اش ۱/۴ شود.خمير را پس از تا زدن ۳۰ دقيقه در يخچال بگذاريد، بعد از اين مدت خمير را از يخچال خارج كنيد و با وردنه آن را پهن كنيد (دقت كنيد كره از خمير بيرون نزند) و مجدد تا بزنيد و ۳۰ دقيقه در يخچال قرار دهيد.اين كار را چند بار انجام دهيد تا كره به لايه‌هاي خمير نفوذ كند، در مرحله اخر مي‌توانيد خمير را داخل كيسه فريزر بسته بندي كنيد و ۱ شب داخل يخچال بگذاريد.

-4پس از استراحت نهايي خمير را روي سطح كار نازك پهن كنيد و به شكل مثلث خمير را برش بزنيد، مقداري شكلات چيپسي در وسط خمير بريزيد و خمير را از قسمت پهن مثلث به سمت باريك آن به آرامي رول كنيد.

خميرهاي آماده شده را داخل سيني فر با فاصله قرار دهيد و ۲ ساعت داخل فر خاموش بگذاريد و به آن‌ها استراحت دهيد تا حجم خميرها دو برابر شود.زرده تخم مرغ را با كمي شير يا آب رقيق كنيد و روي خميرها بزنيد (ميتوايند روي خميرها كمي شكر بپاشيد)، سيني را  به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقيقه داخل فري كه از قبل با دماي ۲۰۰ درجه سانتيگراد روشن كرده‌ايد و گرم شده است قرار دهيد تا نان‌ها طلايي شوند نوش جان.

 

طرز تهيه خمير پيتزا حرفه اي

۳ بازديد

مواد لازم براي خمير پيتزا :

 آرد: 3 ليوان 

نمك: 1 قاشق چايخوري

پودر مخمر: 1 قاشق غذاخوري

شكر:  1قاشق چايخوري 

 فلفل سفيد: به مقدار لازم

روغن مايع: 6 قاشق غذاخوري

ماء الشعير: به مقدار لازم 

آب ولرم: نصف ليوان

طرز تهيه خمير پيتزا :

ابتدا پودر مخمر و آب ولرم را مخلوط كرده و كنار بگذاريد تا كف كند.در اين ميان آرد، فلفل سفيد، نمك و شكر را در يك كاسه مناسب مخلوط كرده و كنار بگذاريد. بعد از اينكه خميرمايه عمل آمد آن را به مخلوط آرد اضافه كرده و مخلوط نماييد.در اين مرحله ماء الشعير را كم كم به مواد اضافه كنيد و هم بزنيد تا جايي كه خمير درست شود. خمير بدست آمده را كمي ورز دهيد تا از حالت چسبندگي خارج شده و نرم و لطف شود.خمير بدست آمده را براي 4 تا 5 دقيقه روي يك سطح آرد پاشي شده ورز دهيد تا آماده شود.خمير آماده شده را داخل يك كاسه قرار داده و روي آن را با يك حوله بپوشانيد و كنار بگذاريد تا ورآيد. بعد از اينكه خمير پف كرد و حجم آن دو برابر شد آن را روي يك سطح آرد پاشي شده ورز دهيد و به دو قسمت مساوي برش بزنيد. هر قسمت از خمير را به شكل چونه گرد در آورده و روي يك سطح آرد پاشي شده با وردنه باز كنيد. سيني فر را چرب كرده و خمير را داخل آن پهن كنيد و با دست به آن فرم دهيد. خمير آماده است ميتوانيد از آن براي پخت پيتزاي مورد نظرتان استفاده نماييد

 

نكته:

خمير پيتزا آماده رو ميتوان از فروشگاه يا لوازم هاي قنادي تهيه كنيد.
زمان آماده سازي مواد اوليه و مايحتاج آن حدودا 15دقيقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 1 ساعت و 10دقيقه ميباشد .
توجه نماييد مقدار مواد اوليه و دستور تهيه براي 4 نفر مناسب ميباشد .

 

 

طرز تهيه كيك خيس شكلاتي

۳ بازديد

 

 

مواد لازم براي تهيه كيك :

آرد 2ليوان

تخم مرغ 4 عدد

شكر 1ليوان

پودر كاكائو 3قاشق غذاخوري

بكينگ پودر 1قاشق غذاخوري

وانيل 2قاشق چايي خوري

شير 1ليوان

روغن 4/3ليوان

مواد لازم براي تهيه سس شكلاتي:

شير 1ليوان

روغن 2/1ليوان

شكر 4/3ليوان

پودر كاكائو 4قاشق غذاخوري

طرز تهيه كيك:

*ابتداتخم مرغ وشكرووانيل راباهمزن به مدت ۱۰دقيقه خوب ميزنيم تاكرم رنگ بشه بعدشيروروغن رااضافه ميكنيم ودرحدمخلوط شدن هم ميزنيم بعدهمزن راخاموش كرده .

*آردوبيكينگ پودروپودركاكائورا‌كه سه بارالك كرديم درسه مرحله به مواداضافه ميكنيم وبايك ليسك موادرامخلوط ميكنيم تاگلوله اي ازآردداخل موادنباشه موادرا به يك سمت هم بزنيد.

*بعدازمخلوط شدن موادراداخل قالب موردنظركه كاغذروغني ياروغن جداكننده زديم ميريزيم وتوي فركه ازقبل گرم كرديم به مدت ۴۵دقيقه بادماي ۱۸۰درجه ميپزيم .

 

طرزتهيه ي سس شكلاتي كيك:

* تمام موادي كه براي سس داشتيم راباهم مخلوط ميكنيم وروي حرارت گذاشته تابه جوش بيادبعدازبه جوش اومدن حرارت راكم كرده وميذاريم به مدت نيم ساعت سس روي حرارت كم باشه تا نسبتا غليظ بشه بعدازنيم ساعت حرارت راخاموش كرده.

*وقتي كيك پخته شدميتونيداون رابرش بديد و بلافاصله سس راروي كيك بريزيدتا به خوردكيك برود يا روي سطح كيك فقط سس بريزيد. نوش جان