آرشیو خرداد ماه 1400

آموزش دستور ها و ترفند هاي شيريني پزي

طرز تهيه كيك يزدي

۳ بازديد

 

كيك يزدي

مواد لازم:                                                                                                      

300 گرم يا 1 و 1/2 ليوان آرد سفيد  

3 عدد تخم مرغ (معادل 180 گرم)

200 گرم شكر

150 گرم ماست

175 گرم روغن مايع

زمان آماده سازي: 30 دقيقه           مناسب براي تقريبا 1 كيلو

طرز تهيه:

در ظرفي بيكينگ پودر، آرد و هل رو مخلوط كنيد و حداقل سه بار الك كنيد. تخم مرغ را داخل ظرفي كمي زده با همزن بعد شكر را اضافه كنيد، بزنيد تا كرم رنگ و كشدار شوند.بعد روغن را اضافه كنيد مخلوط كنيد ، گلاب را با ماست مخلوط و اضافه كنيد ،هم بزنيد در حد مخلوط شدن.
لازم نيست زياد هم زده شود، بعد آرد را كم كم اضافه كرده با ليسك به يك جهت مخلوط كنيد سپس در قالب كيك يزدي يا مافين كپسول هاي كاغذي قرار دهيد. قالب را تا 3/2 ظرفيتش از مايه كيك پر كنيد. روي كيكها با مقداري روغن و با چاقو داخل روغن زده و روي كيك ها را يك خط انداخته تا كيك يزدي ها كنبدي شكل شوند. يا اينكه درجه فر را كم و چند دقيقه بعد دوباره روي همان 180 بگذاريد . اين شوك هم باعث گنبدي شدن كيك مي شود بعد در صورت تمايل كنجد يا پودر پسته بپاشيد.
دماي فر را روي 180 درجه سانتيگراد تنظيم كنيد و قالب را در فر بگذاريد. دقت كنيد گرما و دماي فر ها باهم فرق دارد.
مدت زمان پخت كيك 30 دقيقه است ولي حتما قبلش چك كنيد ببينيد اگه روي كيك ها طلايي شد كيك ها آماده و فر را خاموش كنيد چون فر از قبل با دماي بيشتر گرم بوده ممكنه زودتر از اين زمان پخته شود معمولا 30 دقيقه بيشتر نمي شود.

نوش جان


 

 

 

طرز تهيه شيريني كشمشي

۳ بازديد

شيريني كشمشي

 

مواد لازم:

 

تخم مرغ 2 عدد متوسط

پودر قند 200 گرم

روغن جامد 100 گرم

روغن مايع 10 گرم   

وانيل 4/1 قاشق چايخوري

آرد 150 گرم

كشمش حدود 80 تا 100 گرم

 

زمان آماده سازي: 30 دقيقه                    زمان انتظار براي پخت: 15 دقيقه                  مناسب براي 10 نفر

 

طرز تهيه:

 

ابتدا پودر قند يا پودر شكر را به همراه روغن جامد و روغن مايع در ظرف مي ريزيم و حدود 3 تا 4 دقيقه با هم زن مي زنيم تا كاملا مخلوط شود و به رنگ سفيد تبديل شود . بايد توجه داشته باشيد كه وقتي مواد خشك هستند با دور كند هم زن و وقتي كمي مخلوط روغن و پودر قند مخلوط شدند و از خشكي در امدند با دور تند هم ميزنيم. بعد از سفيد شدن مواد تخم مرغ ها را دانه دانه به مواد اضافه مي كنيم و حدود 30 ثانيه براي هر كدام زمان مي دهيم..

يعني وقتي كه تخم مرغ اول مخلوط شد بعد از 30 ثانيه تخم مرغ بعدي را به آن اضافه مي كنيم و به همراه آن وانيل را به مواد اضافه مي كنيم.

وانيل هايي كه اصولا در بازار موجود مي باشد به دو صورت وانيل هاي خالص و وانيل هاي شكري است كه اگر از وانيل هاي شكري در اين شيريني استفاده مي كنيد حتما اندازه آن را دو برابر كنيد در غير اين صورت نبايد از وانيل بيشتري استفاده كنيد چون باعث تلخي شيريني مي شود.

شما مي توانيد اول از همه پودر قند را به همراه روغن جامد و سپس روغن مايع در داخل كاسه هم زن ريخته و هم بزنيد ، البته همانطور كه در قسمت مواد اوليه ذكر كرديم نياز نيستي حتما از پودر قند استفاده كنيد مي توانيد از پودر شكر كه تفاوتي چنداني هم با يكديگر ندارند اضافه كنيد. قريب به 4 دقيقه مواد را هم ميزنيم تا كاملا اين مواد با يكديگر مخلوط شوند و رنگي مانند سفيد به خود بگيرند. آرد را اضافه مي كنيم. پس از اين مرحله با دور آرام همزن آرد را هم مي زنيم كه فقط در حدي باشد كه مواد با يكديگر مخلوط شوند و سپس كشمش ها را به آرد اضافه مي كنيم و آن را با يك وسيله مانند قاشق هم خواهيم زد.

در صورتي كه قصد داشتيد كه شيريني شما كشمش زياد تر داشته باشد بايد كشمش را به اندازه صد گرم اضافه كنيد اما اين نكته را در نظر داشته باشيد كه مبادا مقدار كشمش شما از 80 گرم كمتر شود.

بعد از اضافه نمودن مقدار دلخواه كشمش آن را بر روي يك سيني فر ميگذاريم و از افزودن روغن به سيني فر و يا اينكه كاغذ پرهيز مي كنيم. بعد از اين كار نوبت به آن مي رسد كه تمامي مواد را با يك قاشق كوچك در همه جاي سيني با فاصله پر كنيم و آن را در فري قرار دهيم كه از قبل حدود 20 دقيقه با حرارت 180 درجه سانتيگراد گرم كرده ايم، ميگذاريم. البته سيني را بايد در قسمت بالاتر فر قرار دهيم و حدود يك ربع منتظر مي مانيم تا عمليات پخت  صورت بگيرد.

در هنگامي كه متوجه طلايي شدن شيريني شديد بلافاصله آن را از فر خارج نماييد زيرا حرارات وارده به سيني تاثير بالايي در رنگ زرد و يا طلايي گرفتن شيريني كشمشي شما دارد.

نكات:

 

براي نگهداري طولاني مدت شيريني هاي كشمشي بعد از خنك شدن بايد شيريني ها را در جاي خنك و داخل ظرف هاي دربسته نگهداري كنيد.

اگر شيريني درهنگام پخت زياد در فر بماند خشك ميشود.همچنين مقدار آرد هم در خشك شدن شيريني تاثير گذار است.

تخم مرغ ها را نيم ساعت زودتر از يخچال خارج كنيد تا هم دماي محيط شوند.

كشمش ها را قبل از استفاده خوب بشوييد و چند دقيقه اي در آب خيس كنيد تا نرم شود.

پودر قند را الك كنيد تا دانه هاي درشت در آن نباشد.

استفاده از كره باعث خوش عطر تر شدن و طعم بهتر شيريني ميشود.

هنگام پودر كردن شكر يا قند يك دانه هل با پوست در آن بيندازيد كه با قند يا شكر كاملا آسياب شود. هل عطر و بوي فوق العاده اي به شيرينيتان مي دهد.

كشمش دانه دار براي اين شيريني مناسب نيست.

اگر ميخواهيد شيريني تان نرم تر شود مقداري آرد و كره بيشتري به آن اضافه كنيد.

براي پخت اين نوع شيريني بايد درجه فر دقيق تنظيم شود.

مايه شيريني را بايد با فاصله هاي مناسب در سيني فر قرار دهيد.

مايه شيريني را ميتوانيد با قيف هاي ماسوره اي مخصوص شيريني پزي در سيني فر بريزيد.

شيريني ها را بعد ازخارج كردن از فر كاملا رها كنيد تا خوب خنك شوند و بعد از قالب فر بيرون آوريد.

 

طرز تهيه چيزكيك ايرلندي

۳ بازديد

مواد لازم: آرد سفيد 250 گرم شكر 175 گرم كره 150 گرم يا 120 گرم روغن جامد بيكينگ پودر دو قاشق مرباخوري تخم‌ مرغ 2 عدد شير يك ليوان وانيل نصف قاشق چاي خوري

مواد لازم براي تزئين كيك: شير 6 قاشق سوپ خوري شكر 100 گرم كره 50 گرم عسل 50 گرم گردوي خرد شده 100 گرم زرده تخم‌ مرغ 2 عدد

زمان آماده سازي: 1ساعت       

  زمان انتظار براي پخت:1ساعت               مناسب براي 8 نفر

طرز تهيه: ابتدا مواد خشك آرد، بيكينگ پودر، شكر و وانيل را مخلوط كرده، 2 عدد تخم‌ مرغ را در ظرفي ديگر مي ‌شكنيم و با همزن برقي خوب مخلوط مي‌ كنيم. كره را كمي گرم كرده داخل تخم مرغ‌ ها مي ‌ريزيم و هم مي ‌زنيم تا تخم‌ مرغ ‌‌ها و كره مخلوط گردند شير را اضافه مي‌ نماييم و مخلوط آرد و شكر را مي ‌ريزيم و هم مي ‌زنيم تا مواد مخلوط شده و مايه نرم و لطيفي به دست بيايد. قالب مناسبي را چرب كرده، آرد مي‌ پاشيم و مايه را در قالب مي ‌ريزيم؛ بايد سر قالب 3 تا 4 سانتي ‌متر خالي بماند. عسل، 50 گرم كره، 100 گرم شكر، 6 قاشق سوپ خوري شير، نوك قاشق چاي خوري نمك و گردوي خرد كرده را در ظرف كوچكي مي ‌ريزيم؛ ظرف را روي حرارت ملايم قرار مي ‌دهيم تا بجوشد. دو عدد زرده تخم ‌‌مرغ را مخلوط كرده، داخل ساير مواد مي‌ ريزيم و هم مي ‌زنيم. وقتي مايه كمي غليظ شد آن را از روي آتش برمي داريم و داخل قالب روي مايه كيك مي ‌ريزيم. فر را با حرارت 350 درجه فارنهايت يا 175 درجه سانتي گراد گرم مي‌ كنيد. قالب را روي پنجره وسط فر قرار مي ‌دهيم؛ كيك بايد 45 تا 60 دقيقه در فر بماند تا بالا آمده، رو و اطراف آن كاملا طلايي شود. بعد قالب را بيرون مي ‌آوريم و پس از سرد شدن با كارد اطراف كيك را از قالب جدا كرده، كيك را در ظرف قرار مي‌ دهيم. اين كيك را مي ‌توان ساده و بدون مواد تزئيني تهيه نمود. در اين صورت وقتي مايه كيك آماده شد آن را در قالب ريخته و طبخ مي ‌نمائيم. نوش جان

طرزتهيه فالوده شيرازي

۳ بازديد

فالوده شيرازي

مواد لازم:
نشاسته: 300 گرم
آب: 4 پيمانه
شكر: 1 پيمانه
ليمو تازه: 1 عدد
گلاب: نصف پيمانه
شربت آلبالو: به مقدار لازم

زمان آماده سازي 1 ساعت مناسب براي 4نفر

طرز تهيه:
ابتدا يك قابلمه مناسب را انتخاب كنيد و دو پيمانه آب را درون آن بريزيد و شكر را اضافه كنيد، بر روي اجاق گاز قرار دهيد. سپس شكر را هم بزنيد تا در آب حل شود و صبر كنيد تا آب شكر قوام پيدا كند.
در اين مرحله گلاب را اضافه كنيد و صبر كنيد تا شربت چند بار قل بخورد. سپس آن را از روي اجاق گاز برداريد و بگذاريد كنار تا خنك شود. سپس بعد از سرد شدن شربت آن را در يك كاسه مناسب بريزيد و در فريزر قرار دهيد تا يخ بزند.
بعد از يخ زدن شربت آن را از فريزر بيرون بياوريد و براي پودر كردن، آن را درون مخلوط كن بريزيد. بعد از اينكه شربت يخ زده را كاملا پودر كرديد، دوباره آن را به صورت پودر شده در يخچال قرار دهيد.
حالا نوبت به درست كردن رشته‌هاي فالوده است. ابتدا يك قابلمه را انتخاب كنيد و دو ليوان آب به آن اضافه كنيد. سپس نشاسته را به آن اضافه كنيد و قابلمه را بر روي اجاق گاز با حرارت ملايم قرار دهيد، تا آب به تدريج تبخير شود و نشاسته باقي مانده كشدار و غليظ شود. سپس براي ايجاد رشته‌هاي نازك نشاسته از يك آبكش با سوراخ هاي ريز كمك مي‌گيريم. نشاسته كشدار و غليظ را در آبكش بريزيد و با فشار بر روي نشاسته‌ها باعث شويد تا از سوراخ هاي ريز آبكش رد شوند. در زير آبكش كاسه‌اي پر از يخ قرار دهيد تا رشته‌هاي نازك روي يخ‌ها ريخته شود. توجه كنيد كه بهتر است كه از يك آبكش با سوراخ هاي ريز تراستفاده كنيد تا فالوده شما ريز تر و زيباتر شود.
بعد از خروج رشته ها از آبكش و ريختن آن ها بر روي يخ، خوب يخ را هم بزنيد تا رشته‌ها سفت شوند. سپس يخ‎هاي يخ زده را در يك كاسه مناسب بريزيد و رشته‌ها را به آرامي از يخ بيرون بياوريد و به كاسه حاوي يخ پودر شده اضافه كنيد و آن را به خوبي مخلوط كنيد. تا فالوده در همه جاي يخ قرار بگيرد.
فالوده را در يك كاسه زيبا بريزيد و به آن آب ليموي تازه را با كمي شربت آلبالو اضافه كنيد و به دلخواه تزيين كنيد.
نوش جان.