مواد لازم جهت تهيه باقلوا يزدي
زرده تخم مرغ 2عدد
شير2/1پيمانه
روغن مايع 2قاشق سوپخوري
آرد 1پيمانه
مواد مياني باقلوا :
پودر قند تا 150گرم
پودر هل 1قاشق مرباخوري
|
|||
مواد لازم شربت باقلوا :
آب 1ليوان
گلاب 4/1ليوان
طرز تهيه باقلوا يزدي :
همه مواد خمير را به غير از آرد با هم مخلوط كنيد و آرد را كم كم اضافه كنيد تا خمير لطيفي بدست بيايد (خمير نبايد سفت باشد) خمير را داخل نايلون بگذاريد و دو ساعت استراحت بدهيد مواد مياني باقلوا را با هم مخلوط كنيد و كنار بگذاريد.بادام را خيس كنيد و پوست آن را جدا كنيد و بعد از خشك شدن با پودر قند آسياب كنيد و پودر هل را اضافه كنيد شكر و آب را روي حرارت بگذاريد تا جوش بيايد چند دقيقه روي حرارت باشد و بعد گلاب را اضافه كنيد و در آخر دو قاشق آبليمو تازه و يا 1/8 قاشق چايخوري جوهر ليمو بزنيد و از روي حرارت برداريد. بعد از زمان ذكرشده فر را با دماي ۱۸۰ درجه سانتيگراد روشن كنيد تا گرم شود. قالب مستطيل مناسبي را با روغن چرب كنيد. مقداري از خمير را برداريد و آن را باز كنيد تا كاملا نازك شود. قالب را روي خمير قرار دهيد و كمي بزرگتر از قالب آن را برش بزنيد.سپس خمير را كف قالب قرار بدهيد. اين كار را 2 بار ديگر انجام دهيد تا 3 لايه خمير كف قالب داشته باشيد. حالا روي خميرها مخلوط داخل باقلوا را بريزيد، خوب پخش كنيد و با پشت قاشق فشار دهيد. مقداري گلاب هم روي مواد بريزيد. 2-4 لايه خمير را به روش قبل برش بزنيد و روي مواد فشار بدهيد. باقلوا را با چاقوي تيز به صورت دلخواه برش بزنيد. روغن جامد يا كره را آب كنيد و به آرامي روي باقلوا بريزيد. قالب را به مدت 15-20 دقيقه داخل فر قرار دهيد.در اين فاصله شربت را آماده كنيد. شكر و آب را با هم مخلوط كرده و روي حرارت قرار دهيد. وقتي جوش آمد، گلاب را اضافه كنيد. صبر كنيد تا شربت غليظ شود، سپس آن را از روي حرارت برداريد و بگذاريد كاملا خنك شود.روي باقلوا شربت خنك را بريزيد و سپس سرو كنيد.نوش جان